banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Tıpta sünnette yeni dönem



Yaz dönemi erkek bebek - çocuk sahibi anne ve babaların akıllarında sünnet konusunda soru işaretlerinin oluştuğu dönemdir. Toplumumuzda çocuğun erkekliğe adım atışı şeklinde törensel bir olgu olarak görülen sünnetin, hangi yaşta ve kim tarafından yapılması gerektiği ise aileler için büyük önem taşıyor.

Modern tıpta çocuğu pek çok hastalığa karşı koruyan sünnetin ciddi bir cerrahi işlem olduğunu belirten Op. Dr. Ufuk Aydın; hatalı sünnet sonucu bazı şekil bozukluklarının görülebileceğini ve bunun da erkeğin ilerideki hayatını olumsuz etkileyerek, ruhsal açıdan erkeğe zarar verebileceğine dikkat çekti.

Op. Dr.  Aydın;  “Eski dönemlerde fenni sünnetçiler tarafından yapılan sünnet,yeni yasalar gereğince ameliyathane ortamında cerrah tarafından yapılmalıdır. Erkeğin ilerideki hayatına yön verecek sünnete estetik açıdan yaklaşmak önemlidir. Estetik kaygı göz ardı edilerek yapılan sünnetlerde yara iyileşme seyri kötü olabilir. Yara ve dikiş hattı çevresinde kötü renklenmeler oluşabilir.” diye ekledi.

Sünnetin, konusunda uzman hekimler tarafından, steril koşullarda ve cerrahinin temel kurallarından ayrılmadan gerçekleşmesinin önemine vurgu yapan Op. Dr.  Aydın, estetik sünnetle, kanama, ödem, yara iyileşme vb. komplikasyonlar görülmeden klasik sünnete nazaran daha hızlı iyileşme süreci görüleceğini de belirtti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.