banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Tavşan kanı değil, domuz kanı çay!

 Çayda şok gelişme ! Kaçak çay operasyonunda domuz kanı şoke etti.

Van, Hakkari, Adana, Mersin, Rize, Şırnak’ta 49 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında polis, jandarma ve kamu çalışanlarının da bulunduğu 32 kişi çay ve kuruyemiş kaçakçılığından gözaltına alındı. Operasyonda 20 milyon TL değerinde 1 milyon 473 bin kilogram kaçak çay ile 40 ton kuruyemiş ele geçirildi.

Van Gürpınar Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyona, aralarında rütbelilerin de bulunduğu yaklaşık 300 asker katıldı. 6 aylık teknik takip sonucu önceki gün operasyon için düğmeye basıldı. Jandarma operasyon kapsamında 49 ayrı noktaya eş zamanlı baskınlar yaptı. Baskınlarda aralarında polis, asker ve kamu görevlilerini de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Operasyonun yapıldığı Van merkez, Gürpınar, Başkale İlçesi, Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi, Adana, Mersin, Rize ve Şırnak’ta gözaltına alınanlar Van’ın Gürpınar İlçesi’ne getirildi.

ÇAYI DOMUZ KANIYLA RENKLENDİRMİŞLER

Türkiye’nin en büyük kaçak çay operasyonunda ele geçirilen çayların İran’dan getirilip Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Esendere sınır kapısından geçirildiği ve buradaki bazı personelin de kaçakçılığa rüşvet karşılığında göz yumduğu belirtildi. TIR’lar dolusu çayların Adana’da bir fabrikada harmanlandığı ve çaya domuz kanıyla renk verildiği kaydedildi.    (Hürriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.