banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Tarsus'ta zihinsel engelliler sevindirildi

Kırsal mahallelerde bulunan zihinsel engelliler toplu taşıma aracıyla Tarsus’a getirildi. Yaklaşık 200 engelliye Kurban Bayramı öncesi bayramlık kıyafet ve ayakkabı verilirken hepsi sağlık kontrolünden geçirildi.

Göreve geldikleri günden bu yana planlanan her projede engelli vatandaşların da düşünülerek hareket edildiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Can, sadece bayramlarda değil devamlı engellilerin yanında olduklarını belirterek, “Zihinsel engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yaptık. Mahallelerinden toplu taşıma araçlarıyla alıp şehrimize getirdik. İlk olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra saç ve sakal tıraşı yaptırıldı.” dedi.

Belediye yemekhanesinde yenilen yemeğin ardından kişinin ihtiyacına göre giysi ve ayakkabı verdiklerini belirten Can, “Engelli vatandaşlarımızın mutluluğu bize yetti. Bu tür sosyal projelerimiz devam edecek. Bu projemizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Zihinsel engelliler yine belediyeye ait toplu taşıma araçları ile mahallelerine bırakıldı. (A. Hakim Kurt -İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.