banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Tarsus'ta hububat üretim miktarı 180 bin tona ulaştı

Buğday üretiminde önemli bir yer olan Tarsus’ta buğday ekim mevsiminin başlamasıyla ilgili olarak Tarsus İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, çiftçilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Erdoğan çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, Tarsus’ un tarım potansiyeli oldukça yüksek olduğunu ve yaklaşık olarak 1 milyon 8 bin 986 dekar tarım arazisi ile Mersin’in tüm arazi varlığının %25’ine tekabül ettiğini belirtti.

Erdoğan, “Ekilip dikilebilen tarım arazisinin yüzde 60’lık kısmını (619.728 da) tarla arazisi oluşturmakta olup, tarla tarımının ise yarısından daha fazla olan kesimini hububat üretimi kapsamaktadır. İlçemiz için hububat üretimi 333 bin 182 dekarlık bir alanda sulu ve kuru tarım olarak yapılmaktadır. 2015 yılı hububat üretim miktarı 180 bin ton rekolteyi bulmaktadır. ”dedi.(A. Hakim Kurt- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.