banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Tam gün çalışma 1 Temmuz'da

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Güler, Tam Gün Yasası'nın 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini ve doktorların yüzde 85'inin hastanelerde tam gün çalışmaya başladığını söyledi.
Antalya'da düzenlenen Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi'nin açılışında konuşan Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Güler, Tam Gün Yasası ile birlikte mesai sonrası çalışma kavramı geldiğini belirterek, bu yönde doktorlara yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İlk defa üniversite hastanelerine performans sisteminin geldiğini dile getiren Güler, "İlk olması hasebiyle üniversite camiasında bunun tartışılmasını arzu ettik" dedi.
1 Ocak 2011'den itibaren sağlıkta performans sistemiyle ilgili yöntem tartışmalarının olacağına işaret eden Güler, "Üniversite hastanelerinde kan kaybı var diyorlar. Tam Gün Yasası Ocak 2011'den itibaren yürürlüğe girecek" diye konuştu.
Performans sistemiyle üniversite hastanelerinde her şeyin tersine döneceğini kaydeden Güler, büyük canlanma ve aktivite olacağını söyledi. Doktorların yüzde 85'inin hastanelerde tam gün çalıştığını, yüzde 15'lik dilime yönelikte çalışma yapıldığını dile getiren Güler, tam günle birlikte mesai sonrası ne olacağı yönünde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

SAĞLIĞA STANDART GELİYOR Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adnan Çinal ise, kamu, özel ve üniversite hastaneleri için ortak bir hizmet kalite standartları seti hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Vatandaşların farklı sağlık kurum ve kuruluşlarından aldıkları hizmetin kalitesini ve güvenliğini standart bir hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Çinal, "Ayrıca bu ortak standart setiyle birlikte yeni bir hastane ve çalışan güvenliği mevzuatı da hazırlıyoruz'' diye konuştu.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.