banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

ŞUSKİ VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNDEN SU SANİTASYONU İLE İLGİLİ ORTAK EĞİTİM

Toplantıya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Yaşar ŞİMŞEK, Müdür Yardımcısı Dr. Hasan ŞIK, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları ve çevre sağlığındaki görevli personeller, ŞUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Mustafa Ramiz ALTAY, Şube Müdürü Mustafa ASOĞLU, Şube Müdürü Cumali TÜRKOĞLU ile ŞUSKİ ilçe sorumluları ve klorlamadan sorumlu personeller katıldı.

Toplantı açılış konuşmasında Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Yaşar ŞİMŞEK; halka sağlıklı ve güvenli içme-kullanma suyu sağlamanın halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Halka sağlıklı ve güvenli içme-kullanama suyu sağlamak amacıyla yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında ŞUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Mustafa Ramiz ALTAY tarafından bilgilendirme yapıldı.

 

Toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Çev.Yük.Müh İbrahim BAYHAN;

 

- İçme-Kullanma Suyu İzlem Sonuçları (Depo Kaynak, Şebeke, Analiz Sonuçları)
- Kaynak, Depo ve Şebeke Standartları,
- İlimizde Kaynak, Depo ve Şebeke Durumu,
- Su Dezenfeksiyonu ve Klorlamanın Önemi,
- Su Kesintilerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar,
- İçme-Kullanma Suları ile İlgili Mevzuat konularında,
Halk Sağlığı Uzmanı Uz.Dr. Mehmet Enes GÖKLER ise “Su ile Bulaşan Hastalıklar” konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

 

Ayrıca sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularında görüş alışverişinde bulunan her iki kurum yetkilileri Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ŞUSKİ personellerinin işbirliğinin artırılması, sahada koordineli bir şekilde çalışmasının önemini vurgulayarak bu eğitimlerin düzenli bir şekilde yapılacağını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.