banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Suruç Devlet Hastanesine yeni röntgen cihazı

Suruç Devlet Hastanesinde kullanılmak üzere yeni röntgen cihazı Sağlık Bakanlığı Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü tarafından hastaneye verildi. Cihaz sayesinde klasik röntgen filmi kalkmış oldu.

Hizmet vermeye başlayan dijital röntgen cihazı sayesinde hastalar üzerinde radyasyon etkisi daha az olacak, aynı zamanda daha net görüntü alınabilecek.

Hastaneye Dijital röntgenin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından tahsis edilen PACS sistemi ile çekilen röntgenler 5 saniye içerisinde doktorun bilgisayarına aktarılmaya başlandı. Çekilen röntgen filmleri hasta isterse daha sonra CD’ye aktarılıp kendisine veriliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necmi Eşiyok, “Bilindiği gibi daha önce kasetli çekim yapılmasından dolayı, hastalarımız röntgen biriminde daha uzun süre beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu durum uzun hasta kuyruklarının oluşmasına neden olmaktaydı. Hastanemize,  son teknolojik özelliklere sahip yeni dijital röntgen cihazının, ful motorize ve kumandalı olması sayesinde daha hızlı çekimler yapılabilmektedir.  Cihazımızın kablosuz detektör aracılığı ile çekim yapma özelliği hastalar üzerindeki radyasyon etkisini azaltmaktadır.” Dedi.

PACS Sistemi Sayesinde Röntgen hizmetleri daha hızlı ve kaliteli yapılarak hasta kuyruklarının önüne geçtiğine değinen Eşiyok, “ Ayrıca hastanemizdeki PACS sistemi sayesinde, röntgen çekimleri yapılan hastalarımızın radyolojik görüntü sonuçları, hekimlerinin bulunduğu birimdeki bilgisayara anında aktarılmaktadır. Böylelikle hastanemizde röntgen hizmetleri daha hızlı ve kaliteli yapılarak hasta kuyruklarının önüne geçilmiştir. Suruç halkı hizmetin en iyisine ve en kalitelisine layıktır, halkımıza hayırlı olsun” dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.