banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Suruç Devlet Hastanesinden Bir İlk!..
Suruç’ta uygulanmaya başlanan Laparoskopik kapalı ameliyat tekniği, hastalara klasik karın açılarak yapılan ameliyatlara göre çok büyük rahatlık sağlıyor. Hastanın karnında Kalemin girebileceği 3-4 santimetrelik delik açılarak kesisi ve izi olmadan ameliyat yapılıyor.

Konuyla ilgili Başhekim Dr. Adem Delice yaptığı açıklamada; “Suruç Devlet Hastanemizde Suruç’ta ilk, muhtemelen Şanlıurfa’da da ilk olarak laparoskopik asiste histerektomi (kapalı rahim alma) ameliyatını gerçekleştirdik. Hastanemizin hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bir anlayışı değiştirdik. Zaten küçük bir hastane burada ne yapılabilir ki şeklinde bir algılama ve anlayış vardı. Bunun değiştireceğimizi ifade etmiştik ve laparoskopik histerektomi ameliyatı bu değişimin ilk adımıdır. Bugün modern cerrahinin vazgeçilmezlerinden olan endoskopik (kapalı) cerrahinin Suruç devlet hastanesinde gerçekleşmesini sağlayan ekip olarak doktorlarımız ve personelimiz Jin.Op.Dr. Mehmet Reşit Asoğlu, Jin. Op. Dr. Özgüç Takmaz, Uzm. Dr. Ali Çiçek, Uzm. Dr. Orhan Beyazoğlu, Op.Dr. Reşat Doğan,  Op. Dr. Selim Bozay ve Hemşire İbrahim Yağmurlu’ya teşekkür ediyor, hepsini kutluyorum.  Suruç halkına daha iyi kaliteli, modern tıbbın imkanlarıyla bu hizmetin verilmesini sağlamanın gururunu yaşıyoruz.             

Ameliyatını gerçekleştirdiğimiz ilk hastamız yaklaşık 2 yıldır tedaviye rağmen düzensiz kanama şikayetleri bulunuyordu. Biz de hastamıza kapalı yöntemle rahim alınmasını önerdik. Başarılı bir operasyonun ardından hastamız 36 saat sonra sağlıklı bir şekilde memnuniyetlerini belirterek hastanemizden ayrıldı.

Tüm dünyada laparoskopik (kapalı) cerrahi bu konuda bilgili , deneyimli kadro ve modern ekipmanların sağlanması ile yapılabilmektedir. Biz bu koşulları idaresiyle , hekimiyle, personeliyle özverili ve fedakarca çalışarak hatta bazen sınırlarımızı zorlayarak elde etmeye çalıştık ve bugün itibariyle TÜİK verilerine gelişmişlik sıralamasında 5. bölge olan Suruç’ta, Devlet Hastanesinde endoskopik ameliyatlar gerçekleştirilebilmektedir. Kadın doğumda yapılan laparoskopik ve histeroskopik (rahim görüntüleme yolu ile) ameliyatlar dışında genel cerrahi doktorlarımız  kapalı cerrahi yöntemiyle safra kesesi ve apandisit ameliyatlarını yapmaya başlamışlardır. Ayrıca plazma kinetik yöntemiyle üroloji  servimizde prostat ameliyatlarımız yapılmaktadır.

Bunları anlatırken neden laparoskopi yapılması bu kadar mühim sorusunun da cevaplanması gerekmektedir. Dünyada kapalı cerrahi yöntem son 10 yılda çok büyük gelişmeler katetti. Yara yerinin sadece birkaç santim olması, kanamanın daha az olması,ameliyat sonrasında hastanede daha az kalınması ve eski hayata dönüşün daha hızlı olması, bu yöntemi, modern çağın tıbbının vazgeçilmezlerinden olmasını sağlamaktadır.

Suruç halkına hizmet etmek adına ileriye dönük çalışmalarımız devam etmekte olup hastanemize yoğun bakım ünitesi kurulması ve tomografi cihazının temin edilmesi için gayretlerimiz devam etmektedir. Suruç için şimdiye kadar erişilmesi güç olan sağlık hizmetlerinin hastanemizde mevcut olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnsana hizmet Hakka hizmet etmek düsturunu hep önümüzde tutarak hayalleri gerçek yapacağımıza inanıyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.