banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Suriyeli yaşlı çift eksi 4 derecede çadırda yaşıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışına rağmen derme çatma çadırda yaşayan Suriye ailelerin dramı yürek burkuyor. Çok zor şartlarda yaşadıklarını belirten aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Siverek Ayvanat Mahallesi 6. Küme evlerindeki boş arazide kendi imkânları ile yapmış oldukları derme çatma çadırda yaşayan Suriyeli yaşlı çift, eksi 4 derece soğukta yaşamaya çalışıyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Suriye’nin Halep kentinden Siverek ilçesine yerleşen Muhammed Ailesi, soğuk kış şartları ile mücadele veriyor. Çadır içerisine kurmuş oldukları soba ile ısınan yaşlı çift, sobadan çıkan dumandan etkilenmelerine rağmen yaşam mücadelelerini sürdürüyor.

“Buz tutup ölmekten korkuyoruz”

Çok zor şartlar altında yaşadıklarını, öncelikli olarak yakacak malzemesi, giyim eşyası ve gıdaya ihtiyacı olduklarını belirten Suriyeli Süphi Muhammed, “Allah kimseyi bizim durumumuza düşürmesin. Ülkemizdeki savaştan dolayı buraya geldik. Kendi imkânlarımız ile yaptığımız derme çatma çadırda yaşıyoruz. Havalar çok soğuk olduğundan dolayı buz tutup ölmekten korkuyoruz. Ben ve eşim hastayız. Ne yıkanacağımız bir yer ne de tuvaletimiz var. Kaldığımız çadırda çok soğuk oluyor. Yakacağımız bitmek üzere, Siverek halkının bize sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.