banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suriyeli Mühendis Batman'da ailesiyle hayata tutunmaya çalışıyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin hayatta kalabilmek için verdikleri yaşam mücadelesi yürek burkuyor. 6 ay önce savaş nedeniyle kaçıp Batman’a sığınan 8 nüfuslu aile reisi olan tarım mühendisi ve aynı zamanda medrese hocası İsa Hıdır Bekir ile eşi Meryem Ahmet Bekir çocuklarıyla hayata tutunma mücadelesi veriyor.

Aynı zamanda medrese müderrisi de olan  Suriyeli Tarım Mühendisi İsa Hıdır Bekir, 6 aydır geldiği Batman’da şu ana kadar hiçbir yetkilinin kendilerine herhangi bir yardımda bulunmadığını söyledi.

Bir çiftlikte çok cüzi miktar karşılığında tarım mühendisi olarak çalıştığını belirten Bekir, ailesini geçindiremediğini anlattı.

“Çocuklara ekmek alacak param bile yok”

Bekir, “Batman’a 6 aydır geldik. İş yoktu bir yerde işe girdim. Ancak aldığım para çok az olduğundan ailemi geçindiremiyorum. Hiçbir yetkiliden de şuana kadar yardım almadık. Çoğu zaman çocuklara ekmek alacak param bile yok.” dedi.

Türkiye’de yaşam koşullarının kendileri için çok zor olduğunu ve bu yüzden bir an önce Suriye’deki savaşın bitip kendi memleketlerini geri dönmek istediklerini söyleyen Bekir, “Çocuklarım Suriye’de okul ve medrese okuyordu. Batman’a geldiğimizden beri çocuklarım eğitimlerinden oldular. Bizim tek isteğimiz var; kendi vatanımıza dönmektir. Küfür milletleri hepsi birdir. Müslümanlar ise bölük pörçük halindedir. Küfür milletleri Müslümanların başına dünyayı yıktılar. Bizlerin temennisi inşallah en yakın zamanda Müslümanların birlik olması ve savaşların bitmesidir. Bu vesileyle bizlerde kendi vatanımıza dönelim.” şeklinde konuştu. 

“Suriye’den savaşın bir an önce bitmesini istiyorum”

Savaşın bitmesi temennisinde bulunan İsa Hıdır Bekir’in 11 yaşındaki oğlu Muhammed Nur Hıdır, “6 aydır kendi memleketimizi terk edip Batman’a yerleştik. Suriye’de iken okul ve medrese okuyordum. 6 aydır okula gitmedim. Okulumu, arkadaşlarımı ve memleketimi özledim. Suriye’den savaşın bir an önce bitmesini istiyorum. Suriye’de okul dışında ayrıca camide Kur’an-ı Kerim’de okuyordum. Burada okula gidemiyorum. Sadece babamın yanında Kur’an dersi alıyorum.” dedi. (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.