banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Suriyeli Çocuk Aklkaj'a Urfada Kalp Ameliyatı



Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı hastanelerde sadece acil vakalara müdahale edilebiliyor. Uzun süre takip gerektiren büyük ameliyatlar Suriye’deki hastanelerde yapılmadığı için Hastalar Türkiye’deki sağlık kurumlarına akın ediyor. Bunlardan biri de 12 yaşındaki kalbi delik olduğu için Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesinde ameliyat edilen Ayat Alkaj….

Kalbinde doğuştan itibaren delik bulunan Suriyeli Ayat Alkaj’a 12 yaşına kadar doktor gözetiminde ilaç tedavisi uygulandı ancak bir sonuç elde edilemedi. Yaşadıkları Tel Ebyat kentinde gitmedik hastane bırakmayan aile savaş nedeni ile acil servislerde oluşan yoğunluk sebebi ile ameliyatın gerçekleştirilemeyeceği bilgisini aldı. Türkiye’deki yakınlarının tavsiyesi ile Şanlıurfa’ya gelen Alkaj geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi Kliniği sorumlu hekimi Op. Dr. Bayram Yılmazkaya tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bayram Yılmazkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunlara değindi:
“Suriye’den ülkemize zorunlu misafir olarak gelmiş olan bir ailenin çocuğu hastamız 12 yaşında kız çocuğu, BU çocuğu Suriye’de değişik dönemlerde hekim arkadaşlarımız takip etmişler ve ailenin değişine göre çeşitli dönemlerde görülen muayenelerde kalbin delik olduğu ve bunun bir süre sonra ilerleyen yaşlarda kapanacağı söylenmiş nitekim çocuk bize 1 hafta öncesine kadar başvurdu hastanemize Özellikle çabuk yorulma nefes darlığı ve çarpıntı yakınmaları vardı. Çocuğun kardiyoloji bölümündeki arkadaşlarımız tarafından yapılan muayenesinde kalbin iki tarafında bulunan duvarında delik olduğu tespit edildi ve bu deliğin yapmış olduğu bozukluğa bağlı olarak kalbinde yavaş yavaş bozulma olduğu tespit edildi. Biz çocuğu yatırdık gerekli kontroller ve tahlilleri yaptıktan sonra ameliyata uygun görüp çocuğu ameliyata aldık.  Ameliyatta kalbin iki duvar boşluğunda yaklaşık bir buçuk santimetre büyüklüğünde büyük bir defekt olduğunu tespit ettik gerçekten de kalbinde yavaş yavaş büyüme başlamıştı yani bu ameliyatı mutlaka olması gerekiyordu olmadığı takdirde çok uzun bir süre sonra kalp iyice elden çıkabilirdi. Nitekim bu dediğimiz yama ile yama dediğimiz sentetik bir materyal ile kapattık ve gayette güzel oldu şu anda da gayet iyi bir durumda ve sağlıklı hoş bir şekilde inşallah en kısa sürede taburcu edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.