banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Suriyeli bebek Diyarbakır'da hayata tutundu

Halep’ten iki yıl önce Diyarbakır’a gelmek zorunda kalan Suriyeli ailenin 40 günlük bebeğinin şah damarındaki darlık Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde yapılan anjiyografi ile tedavi edildi.

Şah damarında koarktasyon olarak adlandırılan hastalığın kalbinde kalınlaşma, kalp fonksiyonlarında bozulma ve hastada yüksek tansiyona sebep olması üzerine Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Meki Bilici’nin başkanlığında Doç. Dr. Alper Akın ve Uzm. Dr. Mehmet Türe’den oluşan ekip tarafından balonla anjiyoplasti işlemi uygulandı.

İşlemin başarıyla yapıldığını belirten Doç. Dr. Meki Bilici hastanın şah damarındaki daralmanın geçtiğinin ve hastanın anjiyodan bir gün sonra taburcu edildiğini söyledi. Hüseyin Selim bebek artık aylık Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine kontrollere gelip tedavisini devam ettirecek.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.