banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi

Suriyeli ailenin dramı yürek burkuyor

Suriye’de devam eden savaştan kaçan Suriyeli aileler, can güvenlikleri kalmayınca çocuklarıyla beraber çareyi Türkiye’ye gelmekte buldular. Savaştan kaçan aileler Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine yerleştiler.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Savaştan yaralanan ve sakat kalan aile reisi Abdurrahman Mahmut Barut, yaşadığı dramı güçlükle anlattı. Barut, “Uçaklarla şehrimizi bombaladılar. Şehrin üzerine atılan varil bombasıyla akrabalarımızın bir kısmı hayatlarını kaybetti. Ben ise yaralandım, bir elim kesildi. Şuan vücudumun çoğu yerinde hala demir parçaları bulunmakta, ameliyat olmam gerekiyor. Ama param olmadığı için olamıyorum.” dedi.

Memleketlerinden üzerlerindeki elbiselerle geldikleri için hiçbir şeyleri olmadığını ifade eden Barut, “Bir hayır sahibi geçici olarak bize bir ev verdi o da yağmur yağınca üzerimize damlatıyor. Özellikle çocuklarımızın kış aylarında üstlerine giyecek bir şeyleri yok ne yataklarımız var ne yakacak odunumuz. Ve ne de doğru dürüst yiyecek bir şeyimiz var.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Barut son olarak, kendilerine bir an önce hayır sahipleri tarafından uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi. (Sabri Acet - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.