banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suriyeli 59 bin 415 kişi Şanlıurfa'da tedavi edildi

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Turhan Sulhan, Suriye’den Şanlıurfa’ya getirilen yaralılarla ilgili açıklama yaptı.

 

Dr. Sulhan; “Şanlıurfa’daki bazı basın yayın organlarında ‘Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden Suriye’deki çatışmalarda yaralanan Suriyeliler Şanlıurfa’daki hastanelere getirilince Hastanelerin yer kalmadı’ başlığı ile yayınlanan haberler incelenmiş olup, Şanlıurfa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince bu konuda bazı tedbirler alınmış ve çalışmalar ise devam etmektedir.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 25.12.2012 tarihli verilerine göre,  Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin hastanedeki yaralılar ve refakatçilerle birlikte toplam 145 bin 997 kişiye ulaştığı ve bunun 59 bin 415 kişisi ise Şanlıurfa’da bulunmaktadır.

Ülkemize gelen sığınmacıların üçte birinin Şanlıurfa ilinde bulunması ve Suriye’deki iç savaş nedeni ile çatışmalarda yaralananların da bir kısmının Akçakale ve Ceylanpınar ilçemizdeki hastanelerine oradan da ileri tetkik ve tedavileri için Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edilmesi hastanelerimizdeki yoğunluğu ciddi bir şekilde artırmıştır. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 01-18 Aralık 2012 tarihleri arasında muayene ve tedavi olan Suriyeli hasta sayısı 802’ye Balıklıgöl Devlet Hastanesinde ise muayene ve tedavi olan Suriyeli hasta sayısı ise 741’e ulaşmıştır.

 

Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir Hastaneleri güçlendiriliyor

Suriyeli hastaların Şanlıurfa merkezindeki hastanelere gelmeden tedavi olmaları sağlamak için bir dizi tedbirler alınmıştır.

Bu çerçevede, Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir Devlet Hastanelerindeki personel ve donanım eksiklikleri giderilerek güçlendirilmesi çalışmaları başlatılmıştır. İlk etapta Viranşehir Devlet Hastanesine “Endoskopi Cihazı” , “Scopi Cihazı” , “ 2 adet Hemodiyaliz Cihazı”  kuruldu. Ceylanpınar Devlet hastanesine ise “Eko Cihazı”  kurulmuştur. Bu Hastanelerin güçlendirilmesi çalışmaları devam etmekte olup, bu ilçelerimizdeki hastanelerde tedavisi mümkün olmayan hastalar Şanlıurfa merkezindeki Hastanelerimize sevki yapılarak tedavisi yapılmaya devam edilecektir.

Çocuk Hastanesinde 30 yataklı intaniye servisi hizmete girdi

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kış aylarının girmesiyle birlikte hasta potansiyelinde ciddi bir artış meydana gelmiştir. Hastanenin 60 yatak kapasiteli ek servise personel desteği yapılarak ilk etapta 30 yataklı intaniye servisi hizmete başlamıştır.ocak ayı içerisinde diğer 30 yataklı serviste halkımızın hizmetine girecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.