banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Ş.Urfa'da sağlıkta devrim

 Mehmet Karadağ ve Mehmet Büyükfırat İl Sağlık Müdürü Hasan Demir'i makamında ziyaret ederek Şanlıurfa'daki sağlık yatırımları konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

 

Ziyarette konuşan Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür;

"Hükümetimiz tarafından GAP Eylem Planı kapsamında yapılacak olan 1050 yataklı kampus hastane (400 yataklı kadın doğum ve çocuk, 400 yataklı genel hastane, 150 yataklı akıl ve ruh hastalıkları, 100 yataklı kalp ve damar hastalıkları hastanesi) 75 yataklı Akçakale Devlet hastanesi, 20 ünitelik Siverek ağız ve diş sağlığı ve 8 adet aile sağlık merkezinin yapımına 2010 yılında başlanacaktır.  

Bu yatırımlarla birlikte Şanlıurfa'mız da hastane ve yatak ihtiyacı önemli ölçüde çözülmüş olacaktır. Bilindiği üzere 500 yataklı devlet hastanesi bizim dönemimizde bitirilmiş olup, bilahare araştırma hastanesine dönüştürülmüştür.

 

GAP Eylem Planı kapsamında yapımı devam eden 200 yataklı Siverek ve Viranşehir devlet hastanesi ve 600 yataklı Üniversite Hastanesinin inşaatı devam etmektedir.

 

2002 de 1247 olan yatak sayısı 2010 yılında programa alınan yatırımlarla birlikte 3666 yatak sayısına ulaşacaktır. Buda % 294 lük bir yatak artışı demektir. Ak Parti sağlık alanında yaptığı hizmetler ile bir devrim yapmıştır."dedi.

 

Görüşmede konuşan İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ise;

"İlimizde yapılan sağlık yatırımlarından 1050 yataklı kampus hastanesini çok önemsediklerini, öncelikle 400 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesinin inşaatına başlanacağını söyledi."

 112 komuta merkezinin kurulduğu, 25 farklı noktadan ambulans, Diyarbakır'dan helikopter ambulans ile acil sağlık hizmeti verildiğini, aile hekimliğine 2010 yılı aralık ayında geçileceğini, onun için sağlık ocaklarımızın alt yapısı ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.