banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Sur'da toplanmayan çöpler hastalık saçıyor

Güneydoğu Anadolu bölgesinin en önemli yerleşim alanlarından biri olan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 7’nci gününde de devam ederken çatışmalardan dolayı toplanmayan çöpler hastalığı davetiye çıkarıyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği merkez Sur İlçesinde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş,   3 Aralık Perşembe günü saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Şeyh Sait Meydanı da yasak kapsamına alınmıştı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede toplanmayan çöpler hastalığa davetiye çıkarıyor. Özellikle çocukların etkilendiği bu durumdan şikâyet eden halk, çatışmaların bir an önce bitmesini ve çocuklarının sağlığından endişe etmeden oyun oynayabilecekleri bir ortam istiyorlar.  (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.