banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Sucukta at eti şoku!

Yetkin, "Yüzde 100 dana eti" diye satılan sucuklarda at, eşek ve kanatlı eti; uzun soyulmuş sosise de kanatlı eti, yabancı doku ve iç organ katıldığını söyledi.

 

DENETİM YETERSİZ

Birçok gıdada hile yapıldığını vurgulayan İbrahim Yetkin, şöyle konuştu: "Türkiye'de 43 bin kayıtlı gıda üreticisi var. Kayıt dışı firmaların sayısı 450- 500 bin civarında. Bu kadar yaygın bir kayıt dışı sektör karşısında Gıda Bakanlığı'na bağlı denetim birimleri yetersiz kalıyor. Bu durumda, son yıllarda benimsenen teşhir yöntemi de etkili olamıyor. Çünkü bu işletmeler bugün burada, yarın başka bir adla başka bir yerde üretime devam ediyor." İbrahim Yetkin vatandaşları açıkta satılan ürünleri almamaları konusunda uyararak, güvendikleri yer ve markaları seçmelerini istedi.

 

NELER VAR NELER...

Tereyağına ve yoğurda bitkisel yağ ve jelatin, tulum peynirine nişasta, bala fruktoz, glikoz ve darı şeker pekmezi, hazır kıymaya da sakatat katılıyor.

Kıymalı pidede domuz kıyması var.

Şekerlemelerin içine kaynağı belirsiz jelatin katılırken, küp şekeri kalıp haline getirmek için mumsu maddeler kullanılıyor.

Çikolatada hayvan yemi olan soya tozu, leblebi tozu ve fındık zarı var.

Kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanarak haşerelere karşı önlem alınıyor.

Yağ ve kemik külü lahmacun oluyor... TAKVİM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.