banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Sucuğa domuz eti katan markalarda!
Sahte balcıları deşifre eden Tarım Bakanlığı şimdi özellikle işlemiş gıdalarda gıda güvenliğini ihlal eden firma ve markaları deşifre etmeye hazırlanıyor.

Sucuk, salam ve sosis gibi hazır gıdalara domuz, at ve eşek eti katılması konusundaki haberler gündeme bomba gibi düştü. Özellikle dışarıda yemek yiyen çalışanları tedirgin eden iddialardan sonra vatandaşlar bu firmaların açıklanması içinde internette kampanya başlattı.

TESİSLER KAPATILSIN, REKLAMLARI DURDURULSUN

Ne yediğini bilmek isteyen tüketiciler, bu markaların bala hile karıştıranlar gibi açıklanmasını, tesislerinin gerekirse kapatılmasını ve reklamlarının da durdurulmasını istiyorlar.

"GIDA TERÖRİSTLERİNE SAVAŞ AÇTIK"

Haber 7’nin görüştüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Ahmet Kavak, Bakanlık olarak gıda teröristlerine savaş açtıklarınısöyledi.

"FİRMALARI YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ"

Yılbaşında çıkarılan yönetmelikle birlikte yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Ahmet Kavak, “Yakın zamanda çalışmalarımız bitecek ve halkımızın sağlığıyla oynayan tüm firmaları, marka değeri ve pazar payına bakmadan deşifre edeceğiz. Çalışmalarımız özelllikle büyükşehirlerde yoğunlaştırdık ama bu olay 75 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor” dedi.

BÜTÜN GIDALARDA SIKI DENETİM

İncelemelerinin sadece domuz, at ve eşek eti üzerinde olmadığını belirten Kavak, yoğurt, margarin, zeytin yağı, süt, peynir, işlenmiş et, kıyma gibi halkın çok tükettiği besinlerde yapılan usulsüzlüklere son verecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ersin Çelik / haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.