banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Türkiye’de suça sürüklenen çocuk sayısında ciddi bir şekilde artış olduğu belirtildi. Geçtiğimiz ay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar, 2014" istatistiklerini yayımladı. Buna göre, geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 6,2 arttığı ve 290 bin 414 olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Batman’da da suça sürüklenen çocuk sayısında artış yaşandığı ve suç işleyen 24 çocuğun Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Akademisyen Davut Okçu, suça sürüklenen ve uyuşturucu madde kullanan çocuk sayısının arttığını ve buna bağlı olarak çocuklarda saygının kalmayıp ahlaki seviyenin düştüğünü gözlemlediklerini belirterek, yetkililerin acilen buna bir önlem alması gerektiğini kaydetti.

Batman’da suça itilen çocuk sayısında gözle görünür bir artış bulunduğunu söyleyen Okçu, neredeyse ilin bütün trafik ışıklarında cam temizleyen, mendil veya su satan, dilenen çocuklara rastladıklarını belirtti.

Bu çocukların kimi zaman trafiğin aksamasına, kimi zaman da tartışmalara yol açtığını ifade eden Okçu, “Yine istasyon çevresi ve mahalle aralarında özellikle metruk binaların civarında madde bağımlılarının toplandığı ve bu mekânların hemşerilerimizin güvenliği için tehdit oluşturduğu müşahede edilmektedir. Öte taraftan çocuk ve genç kuşağın büyüklere saygı, küçüklere sevgi gösterme konusunda duyarsızlaştığı; sosyal münasebetlerde ahlaki seviyenin büyük ölçüde düştüğü müşahede edilmektedir. Sokak dilinin giderek küfürlü bir hal aldığı ve bu gayrı ahlaki dilin giderek yaygınlaştığı görülmektedir.” dedi.

Çocukların suç işlediği takdirde ceza almayacağını bilenlerin, bu yüzden çocukları suça ittiğini vurgulayan Okçu, “Cezai ehliyetlerinin bulunmamasını fırsat bilen azmettiriciler, küçük çocukların hırsızlık olaylarında kullanılması konusunda her fırsatı değerlendirmeye devam etmektedirler. Suç işlemeye itilen çocukların aileleri ise kimi zaman suç ortağı, kimi zaman da ailevi sorumluluklarını yerine getiremeyecek ölçüde zaaf göstermektedirler.  Oysa toplumun huzuru ve geleceği bu çocuklarımızın topluma kazandırılmasıyla yakından ilgilidir.” şeklinde konuştu.

“Herkes üzerine düşeni yapmalıdır”

Okçu, çocukların suça itilmemesi için yetkililerin gerekli tüm önlemleri alması gerektiği uyarısında bulundu.

Okçu, şu ifadelere yer verdi: “Bu nedenle 2015-2016 öğretim yılına hazırlık çalışmalarının başlatılacağı bugünlerde Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile konu ilgili STK’lar münferit faaliyetlerini yoğunlaştırmalı ve Batman Valiliği Koordinatörlüğünde işbirliğine gitmelidir. Özellikle temel eğitim ve orta öğretim düzeyindeki okullarda başlatılan ‘Etik Değerler Eğitimi’ konusunda gerçekleştirilen teorik ve kapsamlı çalışmalar pratiğe geçirilmelidir. Rehber öğretmenlerin de katılacağı ailelerle dayanışma ve yardımlaşma ziyaretleri bir takvime bağlanmalı ve sistemli hale getirilmelidir.”    (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.