banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

SSPE Hastalığını Meclis Araştırsın!

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Meclis Araştırması istedi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan aracılığıyla Meclis'e verilen araştırma önergesinde, SSPE hastalığı ve bu hastalığın altında yatan nedenlerin, hasta olan çocukların yaşadıkları sorunların, hasta olan çocukların sosyo-ekonomik durumlarının ve hastalığın önlenmesi için gerekli unsurların neler olduğunun araştırılması istendi.

'Bölge illerinde yoğunca görülmektedir'

Ayhan, önergenin gerekçelerini şöyle sıraladı: "Kızamık mikrobunun yol açtığı bir hastalık olan SSPE bölge illerinde yoğunca görülmektedir. Bu hastalığın hala devam ediyor olması, kızamık hastalığının ülkemizde halen görülüyor olması salgın özelliğinden dolayıdır. Ayrıca bu yıl Suriye'den ülkemize göç eden mülteciler sorunu kızamık hastalığını da tetiklediği düşünüldüğünde SSPE hastalığının yayılma riski de artmaktadır. Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde Urfa, Batman ve Diyarbakır illeri başta olmak üzere bölge illerinde yapılan kızamık aşılarının bu hastalığı tetiklediği ve arttığı iddiaları bölge halkı tarafından uzun süredir dile getirilmektedir."

Bu hastalığın pençesindeki çocukların tamamına yakınının dar gelirli ailelerin çocuklarından oluştuğunun altını çizen Ayhan, "Birçok ilde aileler dernek kurarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Çünkü SSPE hastalığının bakımı zor gideri oldukça fazladır. Bu durum aileleri maddi ve manevi olarak oldukça zorlamaktadır. Bu nedenle bu hastalığın altında yatan nedenlerin, hasta olan çocukların yaşadıkları sorunların, hasta olan çocukların sosyo-ekonomik durumlarının ve hastalığın önlenmesi için gerekli unsurların neler olduğunun araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması önem arz etmektedir" diye belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.