banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

SSPE hastası ailelerin; tedavi sırasında il içerisinde ve il dışına nakil sorununu ile Eyyübiye ilçesinde yeni yapılan 400 Yataklı Devlet Hastanesinde SSPE ünitesinin olmamasına tepki gösteren SAĞLIK-SEN Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak, konuyla ilgili ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa’yı ilgilendiren her türlü hasta sevkiyatı ve koordinasyonunun İl Sağlık Müdürlüğüne, yatarak tedavi edilmesi ve eve nakil konusunun ise Kamu Hastaneleri Birliğine ait olduğunu ifade eden Günak, SSPE hastalarının il içinde ve il dışında hastane veya eve nakil konusunda ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını ifade etti.

“Ankara’ya ulaşım noktasında yardımcı olmaya çalışırız”

SSPE’li hastaların ailelerinin kendileriyle iletişime geçmesini isteyen Günak, şöyle konuştu: “Bu tür sorunları yaşayan hasta aileleri bizimle iletişime geçsinler. Bu konuda tüm imkânlarımızı seferber ederiz. İl dışına sevk noktasında mevzuatın izin verip vermediğini net olarak bilmemekle beraber SSPE hastaları derneğine sahip çıkan arkadaşlar gelsinler görüşelim. Diğer illerde örnekleri varsa bizim ilimiz noktasında da hem siyaseten hem kurum hem de Sağlık Müdürlüğünde istişare yaparız. Bu hastaları da Ankara’ya gönderme noktasında, eğer mümkünse uçakla, yoksa karayoluyla bu hastaların ulaştırılmasına yardımcı olmaya çalışırız.” diye konuştu.

Ankara’da diğer illerden gelen hastaların belediyeye ait Varlık Şefkat Evinde günlerce kalabilmesine rağmen Şanlıurfa’dan giden hastaların ise söz konusu yere alınmayıp bir otoparkta kalmak zorunda olmalarına değinen Günak, böyle bir sorunun çözümü için gerekli mercilerle irtibata geçeceklerini söyledi.

Yakında açılması planlanan Eyyübiye ilçesindeki 400 Yataklı Devlet Hastanesinde SSPE ünitesinin olmaması konusuna da değinen Günak, SSPE hastalarına üçüncü basamakta sağlık hizmetleri sunan eğitim ve araştırma hastaları ile üniversite hastaneleri olduğunu söyledi.

Günak, “Şanlıurfa’da sadece bu hastalara ayrılmış bir ünitemiz yoktur. Ama hastanemiz hizmete girdiği zaman fiziki şartlarına bakıp o hastalara bir yer ayrılabilir. Yani bunu, yerelde halletmemiz lazım. Orada çocuk bölümleri olacaktır. Zaten çocuk bölümü içinde SSPE hastalarıyla ilgilenecek birim ayrılabilir. Bu insanların mağdur olmaması için işlerin daha hızlı çözüm bulması noktasında zamanı geldiğinde bir birim açılabilir.” ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak, Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.