banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl düzenlediği ve dereceye girenleri umreye götürme gibi çeşitli ödüllerle ödüllendirdiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nı bu yıl 31 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirecek.

Diyarbakır’da Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na hazırlanan üniversite öğrencileri, Hazreti Peygamber’i tanımak için siyer sınavının bir fırsat olduğunu dile getirdiler.

Hazreti Muhammed’in (sav) hayatını bilmenin Müslümanlar için çok ehemmiyetli olduğuna dikkat çeken Musa Kaçmaz, “İnşallah bu sınavla Peygamber’imizin hayatını öğreneceğiz. Bu kadar çok imkân olmasına rağmen Peygamber’in hayatının bilinmemesi üzüntü vericidir. Biz bu sınava umreye gitmek ya da ödül kazanmak için girmiyoruz. Niyetimiz, Hazreti Peygamber’in hayatını öğrenmek, hayatımızda tatbik etmektir. Onun hayatı bütün Müslümanlar için rehberdir. Onun yolunu bilmemiz lazım.” dedi.

Siyer sınavının, Hazreti Muhammed’in (sav) hayatının bilinmesi için güzel bir fırsat olduğunu aktaran Seyfullah İnat, şunları söyledi: “Bu sınava katılmamın sebebi, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip, insanlara öğretmektir. Bu işin sonunda umreye gitmek gibi bir ödül var. O da ikinci sebeptir. Önceki yıllarda bir sınav hariç diğerlerinin hepsine girdim. Bütün insanlara tavsiyem, sınava girsinler. Bu sınavın çok faydası vardır. İnsanların Peygamber’imizi örnek almaları gerekiyor. Hazreti Ayşe’nin deyişiyle, ‘O, yaşayan bir Kur’an idi.’ Eğer Kur’an-ı Kerimi hayatımızda uygulamak istiyorsak Peygamber’imizin hayatını öğrenmek bizim için bir sorumluluktur.”

“Bu sınava girmekle Peygamber Efendimizi tanımış olacağız”

Ömer Şakmak ise Hazreti Peygamber’i (sav) tanımakla İslam’ın, Allah’ın emir ve yasaklarının daha iyi anlaşılacağını dile getirerek, “Bu sınava girmekle Peygamber Efendimizi tanımış olacağız. Onun yolunun yolcuları olarak şahsiyetini, kimliğini ve kişiliğini bileceğiz. Onunla beraber İslam’ı, Allah’ın emirlerini, yasaklarını anlayacağız. Bu yönden çok kazanımı olacağını düşünüyorum. Ayrıca umreye gitmeyi de kazanım olarak görüyorum. Bunun için çok anlamlı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Sınava girmeyenler eğer Peygamber’imizi tanımak ve onun hayatını öğrenmek istiyorlarsa bu sınav kaçırılmaz bir fırsattır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.