banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Siverek’te kuduz eşek karantinası

 

Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan, Büyükşehir yasasından önce belde olan Gürakar (Xirbêhestîya) Mahallesi, bir çocuğu ve büyükbaş hayvanları ısıran kuduz eşek şüphesiyle, Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı.
Alınan bilgilere göre gece saatlerinde köy etrafında dolaşan başıboş bir eşek ev bahçesinde uyuyan 6 yaşındaki İsmail Bağdaş’ı ve bahçede bulunan 15 büyükbaş hayvanı ısırdı. Yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocuk kuduz şüphesi ile tedavi altına alındı. Mahalle sakinlerinin durumu Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirmesinin ardından mahalleye gelen ekipler ölen eşeği, kuduz şüphesi ile gömüp ısırılan hayvanları aşılayarak köyü karantina altına aldı.
Mahalle sakinlerinden Abdulmutalip Aktaş, gece saat 23.00 sıralarında evinin bahçesine giren eşeğin kendisine ait 2 büyükbaş hayvan ile birlikte 7 hanedeki yaklaşık 15 hayvanı ısırdığını söyledi.
Siverek Tarım İlçe Müdürü Halil Süt ise olayın ardından veteriner ekiplerinin mahallede gerekli incelemeleri yaptığını belirterek, kuduz şüphesi ile gömülen eşeğin kafasının incelenmek üzere Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdiğini belirtti. Süt, kuduz şüphesi nedeniyle mahalle girişine tabela asılarak köyde 6 ay süre ile karantina uygulamasına gidileceğini belirtti.
Eşeğin ısırdığı küçük çocuğun tedavi altına alındığını belirten Süt, “Şu an için çocukta kuduz mikrobu tespit edilmemiştir. Çocuğun tedavisi devam etmektedir” dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.