banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Sırt bölgesinden dev bir tümör çıkarıldı

Yaklaşık 2 yıldır göğüs, kol ve sırt bölgesinde farkında olmadan 30 santimetre çapında dev bir kitleyle yaşayan 65 yaşındaki Halil İbrahim Aykan, hissettiği ağrı üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine başvurdu. Prof Dr. Alper Akınoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam tarafından tetkikleri yapılan Aykan’da göğüs, sağ kol ve sırt bölgesini kaplayan tam 30 santimetre çapında dev bir tümör tespit edildi.

Tıp literatüründe eşine az rastlanan vaka hakkında bilgi veren Prof. Akınoğlu, göğsün ön duvarından başlayan koltuk altını geçip arkadan kürek kemiğine kadar uzanan 30 cm çapında bir kitleyi hastanın vücudundan başarılı bir şekilde çıkardıklarını ifade etti. Akınoğlu, operasyonun cerrahi yönden bir başka öneminin ise dev tümörün sağ kola giden bütün damarları ve sinirleri içine aldığını vurgulayarak yapılan cerrahi operasyonda kola hiçbir şekilde zarar vermeyerek kitleyi tam olarak çıkardıklarının altını çizdi.

Yrd. Doç. Dr. Tolga Akçam ise yapılan operasyon sonrası hastanın rahatladığını artık normal yaşamına dönebileceğini belirtirken, dev kitlenin bir ahtapot gibi hastanın vücudunun önemli bir bölümünü kapladığını tümörün dünya ve Türkiye’de görülebilecek ender vakalardan biri olduğuna değindi.

“Yeniden doğmuş gibiyim”

Hasta Halil İbrahim Aykan, sadece hissettiği ve dikkate almadığı bir ağrı ile kliniğe geldiğini ancak geçirdiği operasyon sonrası vücudundan çıkan dev kitlenin ardından kendisini kuş gibi ve yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.