banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şırnak'taki okullarda ağız diş taraması yapıldı

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Etkinlikleri “ çerçevesinde ilkokul öğrencilerini ağzı ve diş sağlığı taramasından geçirdi.

Konu ile ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Merkezi, Şırnak il merkezinde, ilçeler ve bağlı köylerde bu uygulamanın bir hafta boyunca süreceği aktarıldı.

İl Halk Müdürlüğünden alınan bilgilere göre,  başta Güçlükonak Toplum Sağlığı Merkezi olmak üzere diğer ilçelerdeki okullarda ağız ve diş taramasına başlandığı, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine flor vernik uygulaması yapılıp, okul öğrencilerinin ağız içi muayeneleri ile diş fırçalama ve ağız-diş sağlığı konularında bilgi verildiği belirtildi.

Flor vernik uygulamasında amacın, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direnç kazanılmasını sağlamak, diş minesini güçlendirmek, mevcut çürüklerin çürüme hızlarını azaltmak ve sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak olduğu belirtilerek, çocuklarda görülen ağız diş hastalıklarının, özellikle diş çürüklerinin okul başarısını ve çocuğun kendine güvenini olumsuz yönde etkilediği ifade edildi.  

(İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.