banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şırnak Sağlık Müdürlüğü'nden 'Yaşama yol ver' kampanyası

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Yaşama yol ver’ kampanyası ile ilgili tanıtım yaptı. Tanıtımda araç  sürücülerine  acil hizmet araçlarına yol vermeleri ilgili bilgi verilerek vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Konu hakkında bilgi veren İl Sağlık ve Halk Sağlığı  Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Acil Sağlık Hizmetlerinin daha hızlı sunulması ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki ambulanslar ile sağlık ekiplerinin vakalara zamanında ve hızlı ulaşmaları için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘‘Yaşama Yol Ver’’ kampanyasını başlatıldığını belirterek, “Acil Sağlık Hizmetinin amacı acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan vatandaşlarımıza günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 Acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede  ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır.112 Acil Çağrı hattı  hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır.” dedi.

112 Acil Çağrı hattının hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeni ile, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığına dikkat çeken Elçi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Ekim ayında İlimiz 112 Komuta Kontrol Merkezine 118 bin 29 çağrı gelmiştir. Bunlardan sadece bin 302’si gerçek vakadır. Ucunda bir canın kurtarılmasını sağlayacak kişilerin bulunduğu 112 Acil telefon hattının gereksiz yere meşgul edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Her insan, bir gün 112 Acil ambulansına ihtiyacı olabilme ihtimalini düşünerek hareket etmeli ve gerekli hassasiyeti bütün vatandaşlarımız göstermelidir."

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına  yönelik çalışmalarımız kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ‘’112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi için ilimizde bu günden itibaren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personelleri tarafından Kampanya başlatılmıştır.”  

Elçi,   konu ile bilgilendirme yapmak amacıyla  Cumhuriyet Meydanı’nda stand kurarak vatandaşlara sağlık hizmetleri hakkında bilgi vererek  broşür dağıtıklarını sözlerine ekledi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.