banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Silopili çiftçi kendi traktörünü kendi yaptı

Silopi’ye bağlı Bostancı köyünde çiftçilik yapan Mehmet Reşit Dora boş kaldığı zamanlarda kısıtlı imkânları ile traktör yaptı. Asıl mesleği şoförlük olan Dora, kaynak işinden anladığı için yıllardır kafasında tasarladığı traktörü 5 ayda bitirdi. Köydeki evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Dora, hurdacılardan aldığı malzemeleri biriktirerek kısa zaman diliminde yeni bir traktöre çevirdi.

Şoförlüğe başlamadan önce bir süre kaynakçılık yaparak geçimini sürdüren Dora, işyerini kapatınca malzemelerini bir gün lazım olacağını düşüncesiyle satmadığını söyledi. Ardından 22 yıl boyunca şoförlük yapan Dora, daha sonra tarım işleri ile uğraşmaya başladı. Bu süre zarfında boş kaldığı zamanlarında kafasında tasarladığı traktörü yapmak için ilk etapta hurdacılardan eski araç parçalarını aldı.

Mehmet Reşit Dora şöyle konuştu: “Bir gün hurdacıya gittim, baktım bir tane Forklift var parçalıyorlar. Neden parçaladıklarını sorunca hurdaya vereceklerini söylediler. Ben de bana vermelerini istedim ve hurda olan Forklift motor ve şanzımanını aldım. Forklift motor kısmının önünü arkaya, arkasını da öne çevirdim. Şu an yaptığım traktör otomatik vitestir. Böyle işlerle uğraşmak bana zevk veriyor.”

Yaklaşık 5 aydır uğraştığını söyleyen Dora, “Sürekli çalışsaydım iki ile üç ay da bitirirdim.” dedi.

Şu an çiftçilikle uğraşan Dora yaptığı traktöre römork takarak tarla işlerinde kullanacağını da sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.