banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Siirt'te arı yetiştiricilerine destek

Kırsal Kalınma Destekleme programı kapsamında sunulan ve kabul edilen projeyle Siirt’te 47 Arı yetiştiricisine birer adet ‘arıcı barınağı’ ve ‘güneş enerji sistemleri’ dağıtıldı.

Siirt Arıcılar Birliği Başkanlığı önündeki alanda yapılan törene; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, , İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Siirt Arıcılar Birliği Başkanı Faik Efe, Bal üreticiler Birliği Başkanı Nezir Çetin Arı Yetiştiricileri, Bal üreticileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz burada yaptığı açıklamada, “Siirt ilimizin tarımsal marka ürünü Pervari Balı, hem ülkemizde hem de dünyada ünlenmiş ve patent de alınmıştır. ilimizde Arıcılarımıza Tarım Bakanlığı, GAP İdaresi, İl Özel İdaresi kaynaklarımızla çeşitli destekler veriliyor, verilemeye de devam edilecektir. İlimizdeki bal üretimi, arıcılar birliği şemsiyesi altında yeni bir bakış açısı ile modern ve kaliteli bal üretimine geçiliyor.” dedi.

Arıcıların üretim ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla 47 adet arıcı barınağı ve aydınlatma amaçlı güneş enerji sistemlerinin arıcılara dağıtılacağını kaydeden Vali Tutulmaz, “Hedefimiz çiftçilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek ve organik Pervari Karakovan Balının kalitesini yükseltmektir. Bu projensin hazırlanmasında emeği geçen GAP İdaresine, Arıcılar Birliği Başkanlığına, İl Tarım Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçirilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Siirt Arıcılar Birliği Başkanı Faik Efe ise 2015 yılında arıcılıkla uğraşan kişi sayısının 928, il genelinde arı kovan sayısı 195 bin 978 adet olduğunu belirtti.  Efe, 2014 yılında yıllık bal üretiminin bin 500 ton olduğunu belirterek 2015 yılında bal üretiminin bin 800 tona yükseldiğini söyledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.