banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Siirt'te 2015 yılında bin 140 resmi nikâh kıyıldı

Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı evlendirme memurluğunun verilerine 01 Ocak ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında bin 109 çift, resmi nikâh kıyarken bu rakam 01 Ocak ile 29 Aralık 2015 tarihleri arasında bin 140 oldu. 

2014 yılında en az resmi nikâh 65 işlemi Mart ayında olurken, en çok nikâh işlemi 132 nikâhla Ağustos ayında gerçekleşti.

Evlendirme memurluğunun verilerine göre “Siirt’te resmi nikâh kıyma oranı 2014 yılına göre yüzde 2,8 artarken, 2015 yılı içerisinde yapılan nikâhların 9 cezaevinde, 1 hastanede,  2 engelli çiftin yanı sıra 1 yaşlı çifttin nikâhları evlerinde yapıldı.  Siirt’te yaşayan arlarında Suriye, Rusya ve Kırgızistan uyruklu 20 çiftin de resmi nikâh kıydığı ve il dışında evlenebilmeleri için 36 kişiye evlenme izni verildiği belirtildi.

Evlendirme Memurluğu Sorumlusu ev Nikah Memuru Bayram Acar tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada,  “2015 yılında bin 140 çifttin nikah akitlerinin kıyıldığını ifade ederek, “İl dışında evlenmek isteyen 36 kişiye evlenme izni verdik. Yıl içerisinde kentte yaşayan yabancı uyruklu 20 çittin nikâhlarını kıydık. Engelli ve  yaşlı yurttaşlarımıza  yönelik  nikâh işlemleri hizmetleri kapsamında gelen talep değerlendirilerek  3 çiftimizin nikâhlarını evlere giderek kıydık. Siirt belediyesi  evlendirme memurluğu  olarak  dünya evine giren tüm çiftlerimize  sonsuz mutluluklar diliyor ve  2016 yılının  onlara sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.