banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Siirt Üniversitesi Öğrencileri kan bağışında bulundu

‘Kan Bağışı Hayat Kurtarır’ sloganıyla kan toplayan Türk Kızılay’ının bu seferki durağı, Siirt Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Meslek Yüksekokulları oldu.

Meslek Yüksek Okullarının müdürleri ve müdür yardımcıları başta olmak üzere, idareciler, öğretim üyeleri ve öğrenciler kan bağışında bulundular.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Sami Ömeroğlu kan bağışı ile ilgili herkesi duyarlı olmaya çağırarak şunları söyledi:

“Felaket, kaza, doğum, hastalık gibi çok zor zamanlarda ihtiyaç duyulan kanın, normal zamanlarda tedarik edilmesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ihtiyacı insani bir durumdur. Zengin-fakir, yaşlı-genç, kadın-erkek herkese lazım olabilir. Zor durumda olan kişilerin yardımına koşmak, büyük bir erdem ve toplumsal bir görevdir.” dedi.

Kan bağışında bulunan öğrenciler ise kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, bundan dolayı yaşadıkları huzuru dile getirdiler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.