banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı Akhisar Belediyespor Asger Sorensen Angelo Preciado Darıca Gençlerbirliği

Siirt Devlet Hastanesinde bir ilk gerçekleşti

Siirt Devlet Hastanesinde ilk defa kapalı yöntem rahim alma ameliyatı başarıyla yapıldı. Rahmindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye başvuran 10 çocuk annesi Adilhan Kılgın’ın (60) rahmi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Âdem Yoldaş, Ahmet Barışçıl ve Esra Uslan tarafından gerçekleştirilen ameliyatla alındı.

Doğum Uzmanı Ahmet Barışçıl, yaptığı açıklamada, yöntemin uygunluğu ve hastaya sağladığı rahatlık nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Uygulanan yöntemde büyük cilt kesilerine gerek kalmadan daha küçük yara izi ile operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Barışçıl, şunları kaydetti: “Daha önce Siirt’te bu yöntemle hiç rahim alma ameliyatı yapılmamıştı. İlk kez yapmış olduk. Hastanın genel durumu iyi. Bu ameliyatın avantajı sadece karnın ön yüzünden 3 tane delik açıp kamera yardımıyla herhangi bir kanama sıkıntısı olmadan rahmin alınmasıdır. Bu ameliyatın en büyük konforu da hasta bir gün sonra taburcu olabiliyor.

Bu yöntemde kesi yok. Eski yöntemde hastada yaklaşık 10 santimetre kesi oluşuyordu. Bu yöntemi uygun hastalar buldukça yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.  (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.