banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Sıhke Göleti kısmen kurudu

Van'ın İpekyolu ilçesi Özalp yolu üzerinde bulunan Sıhke Göleti'nin sularının çekilmesi ile birlikte koca arazi çorak tarlaya dönüştü.

Van’da bu yıl ilkbahar aylarında yoğun yağışlar yaşanmasına rağmen son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşanması, Sıhke Göleti’nin suyunun çekilmesine neden oldu.

Kar ve yağmur sularıyla beslenen gölet, yaz mevsiminde yağışların azalması üzerine suyu çekildi. İlk Bahar aylarında dolan Gölet, yaz mevsiminde havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kurumaya yüz tuttu.

Şehir merkezine yaklaşık 5 Kilometre uzakta bulunan ve diğer bir adı Bostaniçi Göleti olan Sıhke Göleti, 1979 yılında sulama amaçlı olarak inşa edilmişti.

1990 yılından önce suyu içilebilir durumda olan gölet, Van'ın çöp depolama alanın yakınında bulunması, yanında kurulan hayvan pazarı atıkları ve gelişi güzel hafriyat dökülmesi nedeniyle son yıllarda gölette ciddi kirlenme yaşandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.