banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

SGK'nın öğrencileri bilgilendirme eğitimleri devam ediyor

SGK İl Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında lise öğrencilerine “Sosyal Güvenlik Bilincinin Oluşturulması ve Genel Sağlık Sigortası (GSS)” kapsamında bilgilendirmeler yapılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda SGK İl Müdürlüğü tarafından Gültepe Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim verildi. Eğitime İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Şafi Andıç ve Şef Kadri Şeran katıldı.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Şafi Andıç tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde, Sosyal Güvenlik Kurumunun amacının ne olduğu, sigortalılığın anayasal bir hak oluşu, GSS’nin kimleri kapsadığı, neden sigortalı olunması gerektiğini, sigortalı olmanın önemi, SGK’nın sigortalıya sağladığı haklar gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması için eğitim faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, “Kişilerin sigortalı olması hem kendi geleceğini hem de aile bireylerinin geleceğini garanti altına almaktır.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.