banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

SGK ve OSM'ye operasyon

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren özel OSM hastanesi ile SGK'ya yolsuzluk iddiasıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel OSM Ortadoğu Hastanesine 2012 yılında haksız 61 milyon kazanç elde ettiği ve paralel yapı ile rapor tutan müfettiş ve doktorlar başka bir kuruma tayinleri yapılarak paralel yapının yeni müfettişleri ile rapor iptal edilip yeni rapor çıkarıldığı iddiasıyla cumhuriyet savcılığının talimatıyla polisler tarafından OSM özel hastane ve SGK'nın muhasebe kayıtları ile arşiv el konuldu.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Sırrın Mahallesi’ndeki Özel OSM hastane ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’ne savcılık kararıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda polisin görev aldığı operasyonda muhasebe ve arşiv odalarında incelenci 2012 yılından bugüne kadar evraklara el konuldu.

OSM yönetimisi ise yapılan operasyona tepki gösterdi; Hukuksuzdur dedi

Yapılan açıklamada: "Daha önce SGK İl Müdürlüğü’nde incelenen ve sonuçlanan olay yoğun bakım yatak sayısı ile ilgilidir. Bu konuda gerekli soruşturma ve inceleme SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Şanlıurfa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı 54718026/045.99/2013.5363.42257 sayılı yazı ile hastanemizin yoğun bakım yatak sayısı  “ 19.12.2011 tarihi itibarı ile Özel Osm Ortadoğu Hastanesinin toplam 77 yoğun bakım yatağı uygunluğu tespit edilmiş olup yoğun bakım yatağı tescil işlemleri bütün özel hastanelerin yoğun bakım yatakları için tescil işlemleri 31.12.2014 tarihine kadar uzatıldığı için tescil işlemleri devam etmektedir. “ şeklindeki yazıda da belirtildiği üzere hastanemiz yoğun bakım yatak sayısı 19.12.2011 tarihi itibarı ile 77 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Bu husus soruşturmanın devam ettiği tarihte SGK’ ya bildirilmiş ve SGK tarafından verilen ceza iptal edilerek soruşturma tamamlanmış ve lehimize karar verilmiştir.

Hastanemizden istenen belgelerin tamamı SGK’ da ve soruşturma dosyasında mevcut olmasına rağmen bugün hastanemizde yapılan işlem tamamen hukuksuzdur." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.