banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Seyhan içgölü temizleniyor

Seyhan Nehri’nin şehir merkeziyle buluştuğu 3 kilometrelik içgölde, dip temizliği çalışması başlatıldı.

Eski Baraj’dan Regülatör Köprü’ye kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik içgöl sahil bandında temizlik çalışması başlatıldığını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş,“Geçen yıl yine burada DSİ’nin suyu kesmesiyle birlikte yaklaşık bir aylık çalışma gerçekleştirmiştik. Dip temizliğiyle balçığı, yosunu, suya atılan çöpleri topluyoruz. Göldeki balık popülasyonuna yaşam olanağı tanımak için dip temizliği yaptık. Yaklaşık 15 gündür dip temizliği gerçekleştiriliyor.”diye belirtti.

Adana’daki içgölü, Galata Köprüsü’ndeki gibi insanların balık tuttuğu, zaman geçirdiği bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Akkuş,  “Seyhan Nehri’nin Adana şehir merkezinin içinden geçtiği ve göl haline geldiği bölümünü temizleyerek daha cazip hale getirmek istiyoruz. Maalesef burası adeta bir çöplük olarak kullanılmış. DSİ suyu kestiğinde nehir yatağı bitpazarı gibiydi. Ev eşyalarından tutun da hayvan leşlerine ne ararsanız vardı. Balıkların ve diğer canlı popülasyonunun yaşama şansını azaltacak bir durumla karşı karşıyaydık.”diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.