banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

SES Aile hekimliğinden vazgeçilmesini istedi

SES Sendikası Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu Adına Basın açıklaması yapan  Şube Başkanı Dt. İsmet Karadağ;

İlimizde 2 gün önce uygulanmaya başlanan Aile hekimliği uygulamasından vazgeçin çağrısında bulunda.

İşte o Açıklamanın tam metni: Hükümete Ve Sağlık Bakanlığına Acil Çağrımızdır.

 

 

İlimizde 2 gün önce uygulanmaya başlanan Aile hekimliği uygulamasından vazgeçin. Uygulandığı her ülkede yıkımlara ve acılara neden olan, toplumu ve insanları acımasız ilaç ve tıbbi malzeme tekelleriyle özel sektörün bitmek tükenmek bilmez kar hırsına kurban etmeyin.

 

İşte bu sistemin uygulandığı Almanya gibi gelişmiş bir ülke bile bunun bedelini ödeyemiyor ve sistem çöküyor.

 

Reform denilen her şey yeni yeni alanların özel sektöre devri anlamına geliyor. SGK’nın sağlık uygulama tebliği nedeniyle insanlarımız daha bu günden özel sigorta şirketlerinin pençesine düşmektedirler.

 

Binlerce hekim “Aile Hekimi” adı altında taşeron yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Daha bugünden tıbbi malzeme ve ilaç tekellerinin para istasyonu haline gelen eczanelerin ve SGK nın yanında yakında aile hekimleri de zorunlu olarak yer alacak.

 

Aile Hekimliği uygulamasını, bedelini halka yüklemeden götürmenize olanak yoktur.

İlimizin her yerini “Ücretsiz Aile hekimliği Başlıyor” diye süslemeniz doğru değil. Çünkü sizin aile hekimine başvuran her bireyden almak istediğiniz 2 liralık katkı payını biz mahkeme kararıyla iptal ettirdik. Şimdi de aile hekimliği ücretsiz diye propaganda ediyorsunuz. Ama günün birinde yeniden ve kat kat fazlasıyla almaya kalkacağınızdan kuşkumuz yok.

 

Ameliyata, ilaca daha fazla para harcanması, sağlığa daha fazla kaynak ayrılması anlamına gelmiyor. Bu övünülecek bir durum olmadığı gibi daha sağlıklı bir toplum anlamına da gelmiyor. Ameliyatların ve ilaç kullanımının katlanarak artması ya sağlığımızın giderek bozulduğu ve hastalıkların arttığı ya da gereksiz ameliyatların ve ilaç kullanımının arttığı anlamına gelir. Bu durum da artık insanımızın sağlığının uluslararası sağlık ve ilaç tekellerinin kontrolünde olduğu demektir.

 

Halkı, kamuoyunu ve bazı sağlık emekçilerini parayla ya da yanılsama yaratarak kandırmanın bedelini yarın öbür gün hep beraber çok pahalı ödeyeceğiz.

 

İngiltere, Amerika ve Almanya örneklerinin tekrar incelenmesini öneririz. Her işin başı sağlıksa sağlıkla oynamak bütün bir toplumun hayatıyla oynamaktır.

 

Henüz yolun sonuna gelmeden tüm bu uygulamalardan vazgeçin.

 

Evet ilimizde Aile Hekimliği başladı dedik başladı dedik ve ilk çürük meyvelerini vermeye başladı.çünkü sağlık müdür yardımcıları ve şube müdürleri ilçe ilçe,ocak ocak gezip vekil ebe ve hemşire arkadaşlara işinize son vereceğiz tehdidinde bulunuyor. Arksından da sağlık müdürlüğü ve bakanlıkla danışıklı dögüş şeklinde olan bir sendikanın yöneticileri bu arkadaşlara gidiyor ve biz engelleriz merak etmeyin diyor..insanların umuduyla oynuyorlar..

             Şimdi soruyoruz;

 

  • Başından beri sağlıkta dönüşüm projesine ve parçası olan aile hekimliğine tam destek diyen sendika siz değimlisiniz… bugün bu durumun hazırlayıcısı siz değimlisiniz…
  • Yetkililere soruyoruz şimdiye kadar size birileri gelip te işinize son vereceğiz dedi mi,işsiz kalmanın nasıl bir duygu olduğunu biliyormusunuz..
  • İlimizde Sayıları 250 yi geçen ve yıllardır hizmet veren bu insanlara neden açıklayıcı ve resmi olarak açıklama yapmıyorsunuz
  • 23 07 2010 tarihin de yayınlanan ve vekillerin işine son vermeyin başka birimlerde çalıştırın diyen bakanlık genelgesinden haberiniz var mı?
  • Yine ilimizde tabelası olup ta binasın dan eser olmayan aile sağlığı merkezleri var  mı yok mu. buraya bağlı vatandaşlar nasıl sağlık hizmeti alacak, aşılama hizmetleri,gebe takipleri durdu mu, yarın bir hastalık gelişirse bunun hesabını kim verecek? 

 

Değerli basın mensupları; Biz sendika olarak yetkililerden derhal resmi açıklama bekliyoruz. Bu arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz.hukukende yasal tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.kamuoyuna saygıyla duyurulur. 15/12/2010

                                                                                               

 

 

 

 

 

 

                                                  SES SENDİKASI ŞUBE YÖNETİM KURULU ADINA

                                             ŞUBE BAŞKANI

                                              Dt. İsmet KARADAĞ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.