banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sur ilçesinde yaşanan  çatışmalarda mermilerin Salahaddin Eyubbi Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesine isabet etmesine tepki göstererek, Sağlık çalışanlarına savaşlarda bile karışılmadığını söyledi.

Son zamanlarda çıkan çatışmalarda halkın ciddi manada mağdur olduğunu belirten  Ensarioğlu, yaşanan çatışmalardan dolayı sağlık çalışanlarının 10 gündür hizmet veremediğine dikkat çekti.

Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Sağlık Merkezlerinin de hizmet veremediğini belirten Ensarioğlu, "Sadece sağlık alanında değil burada birçok değerimize saldırı vardır. Dini değerlerimize, inancımıza saldırı yapılıyor. Malumunuz camimiz, okullarımız yakıldı. Son zamanlarda ise ciddi anlamda hastanelere saldırı yapılıyor. Oysa savaş döneminde dahi hastanelere ve sağlık çalışanına, sağlık alanına hiçbir şekilde saldırı yapılmamıştır. Maalesef bugün sağlık alanına saldırı yapılmaktadır. Sağlık çalışanları görevlerini yaparken tedirginlik  yaşamaktadır, bu şartlarda ne derece görevini yapabilir? "diye sordu.

"Saldırılar sağlık çalışanlarını tedirgin ediyor"

Saldırıların sağlık çalışanlarını ve hastaları tedirgin ettiğini ifade eden Ensarioğlu, "Sur ilçesinde birçok vatandaştan telefon alıyorum. Mağdur olduklarını, sağlık hizmeti alamadıklarını söylüyorlar. Önceki gün Salahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve  Dicle Üniversitesi hastanesine ciddi anlamda saldırı yapılmıştır. Bu saldırılarda mermilerin orada görev yapan hemşire arkadaşlarımızın odasının penceresine isabet etmesi, ciddi anlamda sağlık görevlilerini tedirgin etmiştir. Sadece sağlık çalışanları değil,  hastanede yatmakta olan hasta vatandaşlarımız da biran önce taburcu olmak için girişimde bulunmuşlardır."  ifadelerini kullandı.

"Ambulanslara ve sağlık çalışanlarına saldırılıyor"

"Şifa veren ellere saldırı var." Diyen Ensarioğlu daha sonra şunları kaydetti:

"Şifa veren eller, ‘nasıl bu kanı dindiririz, nasıl şifa veririz’ düşüncesinde iken,   ambulanslara ve sağlık çalışanlarına saldırılıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıları kınıyorum. Her ne amaçla yapılıyorsa yapılsın bu saldırılar kabul edilemez."

"Bölgeden hastanelere gelen hastalar yüzde 30 düştü"

Son olarak bölgeden Diyarbakır'a gelen hasta sayısının düştüğünü de söyleyen Ensarioğlu, "Diyarbakır'daki hastaneler,bölgeye hitap eden hastaneleridir. Ama ne yazık ki bu çatışma ortamından dolayı sağlıklı hizmet verilememektedir. Hasta ve hasta yakınlarına baktığımızda ciddi anlamda bir düşüşün olduğunu görüyoruz. Yüzde 30'a varan bir düşüş var. Düşüşün sebebi de burada yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasaklarıdır. Bölgeden tedavi için gelen vatandaşlarımız can güvenliği olmadığı için Diyarbakır'a tedavi olmaya gelemiyor."diye konuştu. (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.