banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şanlıurfalı Profesör Mustafa Özateş'e büyük görev

Nişantaşı  Üniversitesi Yönetim kurulu üyesi  ve Türkiye'nin ilk diplomalı Çocuk Radyolojisi Yan Dal Uzmanlarından olan Şanlıurfa’lı  Prof. Dr. Mustafa Özateş,  Üniversiteler arası kurul üyesi olarak atandı. Şanlıurfa’nın yetiştirdiği  en önemli bilim adamlarından birisi olan Prof.Dr. Mustafa Özateş’in  Dünya çapında ki başarısı Nişantaşı Üniversitesi yönetimini harekete geçirdi. Kartal Eğitim ve AraştırmaHastanesi  Radyoloji  Bölüm başkanı olan Prof. Dr. Özateş, geçtiğimiz yıl Nişantaşı Üniversitesinde Öğretim üyeliğine başlamıştı. Bu Üniversitede yönetim kurulu üyeliğine seçilen Özateş, geçtiğimiz hafta Üniversiteler kurul üyesi olarak atanması Şanlıurfa açısından önem arz etti. Üniversiteler kurul Başkanı olan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu ile birlikte kurulda Prof.Dr. Mustafa Özateş’in de yer alması sevinçle karşılandı.


PROF.DR. MUSTAFA ÖZATEŞ KİMDİR?

1966 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini   Birecik'te yaptı.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesini kazanarak eğitim için
İstanbul'a geldi. 6 yıllık başarılı bir eğitimin ardından 1989 yılında mezun olduğu
aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavını (TUS) da başararak Dicle Üniversitesi Tıp
Fakültesinde Radyoloji eğitimine başladı.

1993 -1995 yılları arasında Radyoloji Uzmanı olarak Gaziantep'te değişik
hastanelerde görev yaptı. Yardımcı Doçentlik sınavını kazanarak 1995 yılında
Dicle Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak göreve başladı.

2003 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan sınav ile Doçentlik unvanını almaya hak kazandı.

2005 -2013 yıllarında Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Klinik Şefi, Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak göreve yaptı.

2013 yılında Nişantaşı Üniversitesi'nde Profesör olarak göreve başladı. Nişantaşı Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesiyim.

15 Mart 2013'te Üniversitelerarası Kurul Üyesi olarak atandım.

"Pediatrik Radyoloji" yan dal uzmanı Bu arada yurt içi ve yurt dışında birçok dergide makaleleri yayınlandı. Çeşitli illerdeki ve ülkelerdeki kongrelerde yazılı ve sözlü bildiriler sundu,konferanslar verdi.


Türkiye'nin ilk diplomalı Çocuk Radyolojisi Yan Dal Uzmanlarından olan Prof. Dr. Mustafa Özateş, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Klinik Şefi olarak, İstanbul'da ilk kez devlet hastanesinde Koroner BT Anjiyografi yapan hoca unvanını aldı. zamanında ilk olan Türkiye'nin en son teknoloji Radyoloji PACS ve teleradyoloji sistemlerini kurarak sağlık camiasının takdirini kazandı.


Şeflik görevini yürüttüğü Kliniğimdeki asistan eğitim seviyesi, Avrupa Radyoloji Derneği tarafından 21 ve 22 Ekim 2011 tarihinde the European Training Assessment Programme (ETAP) çerçevesinde denetlenerek, ESR 2011 ETAP Certificate for assessed departments Istanbul ile sertifikalandırıldı.


Prof.Dr. Mustafa Özateş Evli ve 3 çocuk babası ve İyi derecede İngilizce biliyor.

Haber: Reşat Uzun / Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.