banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa'daki sağlık çalışanlarından PKK'ye tepki

PKK’nin özellikle bölgede sağlık çalışanları ve kurumlarına yönelik saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa’da görev yapan sağlık çalışanları, tüm engelleme ve saldırılara rağmen hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları burada bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Cihan Ekmen, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yaşar Şimşek, çok sayıda başhekim ve sağlık çalışanı katıldı. Açıklamayı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran okudu.

Haziran ayından bu yana genç, yaşlı, çocuk bebek demeden tüm halkın PKK’nin hedefi olduğunu belirten Duran, PKK’nin aynı zamanda sağlık çalışanlarına ve kurumlarına da yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Saldırılarda birçok sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini hatırlatan Duran, “Son olarak Hakkâri Şemdinli’de yapılan bombalı saldırıda devlet hastanesi neredeyse kullanılamaz hale geldi. Görevleri insanların hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan ve en çok halkın zarar gördüğü bu saldırıları şiddetle lanetliyoruz.” dedi.

“Saldırılarda en çok bölge halkı zarar görüyor”

Saldırıların bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Duran, şöyle konuştu: “Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermektedir. Saldırılar halkın en doğal hakkı olan sağlık hizmeti almasını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığını gösteriyor.”

“Tüm engellemelere rağmen halka hizmet götüreceğiz”

Tüm engellemelere rağmen halka hizmet götürmeye devam edeceklerini söyleyen Duran, “Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, insanlığa önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil ve ırk ayrımı yapmadan binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımıza sağlık hizmeti götürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. (Osman Gülebak, Mustafa Gül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.