banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'da salgın hastalık baş gösterdi

Yıllardır alt yapı sorunlarını bir yana bırakan yerel yönetimlerin, yüzeysel veya görsel süslemelerle zaman harcaması nedeniyle su şebekesi ve kanalizasiyonun birbirine karışması sonucu salgın hastalıklar bir türlü bitmek bilmiyor.Özellikle okul gibi kalabalık ortamlarda hijyenin bir türlü temin edilememesi neticesinde salgın hastalıklar başını almış gidiyor.Hiç bir okulun lavabosunda en basit salgın önleyici sabunun bulunmaması herkesin malumudur.Şebeke suların sağlıklı olmadığı da bilinnen bir gerçektir.Dolayısıyla okulda veya herhangi bir yerde çeçme suyu kullanmak zorunda kalanların büyük bir bölümü ishal ve kusmayla seyreden enteritlere yenik düşmektedir.Bu da sıvı kaybına neden olmaktadır.Daha önce de yapılan açıklama Şanlıurfa'nın hastahanelerin yetersizliğinde dolayı şehir hastahanesi kurulucağını açıklayan ve daha sonra Şanlıurfa'da vazgeçip Gaziantep 'de kurulacağını duyuran yetkilerin bu durumu görmeleri gerekir.

Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Hamza Yetim Şunları söledi;

"Sorun tamemen alt yapı yetersizliğinden ve hijyenlik şartların sağlanamamasından kaynaklanıyor. Çözüm için alt yapıya önem verilmesi ve bu sorunlar çözülene kadar şebeke suların kullanmamak gerekir.Hijyenlik şartları aileler kendi imkanlarıyla sağlanmaya çalışmalıdır. örneğin; çocuğun çantasına küçük sıvı sabunlar konulmsı sorunun bir nebze çözümüne katkı sağlayabilir.Ayrıca bu durumlarda, Ateş, mide bulantısı, Kusma ve ishal ile karşılaşanların zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna müracat etmeleri , sıvı kaybına uğramayı beltaraf etmesi açısından gayet önemlidir dedi."

sağlık kuruluşları ihtiyaca cevap verememe, özellikle çocuk hastanesinin yetersiz kaldığı vatandaşlar tarafından ifade edilmektedir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.