banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Şanlıurfa'da Sağlık Personeli İle İlgili İlk Proje

Yapılan proje de asıl amaç hemşire ve diğer sağlık personeli sayı yetersizliğinin göz önüne alınması ve bu kapsamda çözümler önerilmesi anlatılmıştır. Proje Ş.urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan 70 hemşire ve OSM Ortadoğu Hastanesinde çalışan 20 hemşire üzerinde yürütülmüştür.

Projenin içeriği: ülke genelinde hemşire sayısı yetersizliğini (Bu sayısal oranda eksiklik Urfa da biraz daha fazladır) dile getirmektir. Birçok sağlık çalışanı mutsuz durumda hastanelerde güler yüzlü çalışan neredeyse yok gibi.

Çünkü çalışan sayısı yetersiz olduğu için ancak tedavi ve tetkikler yapılmaktadır. Hastalara ve yakınlarına güler yüz gösterilememektedir. Hemşirelerin yoğun ve fazla çalışması ortaya çıkmaktadır.

Bir hemşire 4 hemşire iş yükünde çalışmaktadır. Kamu hastaneleri kurumunun düzenlediği proje yarışmasında bu proje ile tüm sorunların temeline inmeyi planlıyoruz. Hemşire sayısı yetersizliği giderildiği takdir de işleyiş hızlanacak, verimli bakım artacak ve hasta memnuniyeti ve çalışan personel memnuniyeti olağan bir şekilde artacaktır.

Projeyi hazırlayan Berat ŞAHİN; "Bu projeye destek veren Ş.urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Sn Abdulkadir YETİŞGİN , Sağlık Bakım Hizm. Müdürü Sn Ferhat SARI, Eğitim hemşiresi Aysel doğan,  hastanedeki meslektaşlarım ve osm Ortadoğu Hastanesi Yöneticileri Hemşirelik Direktörlüğü çalışanları ve OSM Ortadoğu Hemşire arkadaşlarıma  teşekkürler.  İfadelerini kullandı.

wwwbalıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.