banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa'da Nükleer Tıp Üniteleri açıldı


Harran Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen açılış programına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve akademisyenler katıldı.

Program öncesi Tıp Fakültesi Polikliniklerini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Celalettin Güvenç, hasta olan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra Tıp Fakültesinin bünyesinde hizmet verecek olan 6 yataklı hemodiyaliz ünitesinin açılışını Rektör Mutlu ile birlikte gerçekleştiren Vali Güvenç, eğitimle birlikte sağlık konusunun öncelikli işleri olduğunu ve bu anlamda üniversitenin her geçen gün ilerle kaydetmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Üniversitenin yer sıkıntısı yaşadığını gördüğünü anlatan Vali Güvenç, “Bu kronikleşen sorunu da çözeceğimize inanıyorum. Önemli olan halkımıza hizmet vatandaşımıza hizmettir. Üniversitenin de amacı o, milli eğitimin de o, valiliğin de o. Asıl olan vatandaşın hayat seviyesinin yükseltilmesidir. Bu konu da gerekli çalışmaların yapacağız. Sayın bakanımız Faruk Çelik’le de istişare edeceğiz çözeceğiz. Diyaliz konusunda Önemli bir adım bu.  Bu anlamda emek veren gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Mutlu ise, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin 35 olan akademisyen sayısını 115’e çıkardıklarını belirterek, fiziki şartlar iyileştirildiği zaman yeni servisler, üniteler açmaya devam edeceklerini bildirdi.

Vali Güvenç ve beraberindekiler ilaçla görüntü elde işini gerçekleştiren Nükleer Tıp Ünitesinin açılış kurdelesini keserek, üniteyi gezdiler. Tıp fakültesi öğrencileriyle de sohbet eden Vali Güvenç daha sonra üniversiteden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.