banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Karaköprü’de İsmar tepkisi Mehmet Kaya gazzeli ilk Yaz saati uygulaması

Şanlıurfa'da neden çene cerrahı yok?


İbrahim Ayhan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu istemiyle verilen soru önergesinde Şanlıurfa’daki “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” iki ayrı binada halka hizmet vermesi Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında bir nebzede olsa ağız  ve diş sağlığı hizmetlerinde bir iyileştirmenin olduğu söyledi.    
                                    
                                                                                                                                                                  
Şanlıurfa’nın nüfus yoğunluğu hesaba katıldığında diş doktoru başta olmak üzere sağlık personeli diş sağlığı hizmeti talebini karşılayabilecek düzeyde olmadığını dile getiren Ayhan;  “Yine fiziki yetersizlikler de hastaların diş sağlığı konusunda sağlıklı ve nitelikli hizmet almalarında engelleyici faktörlerin başında gelmektedir. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelleri talebi karşılamak için her ne kadar yoğun bir mesai ve can siperane bir çalışmayı yapıyorsalar da ciddi aksamaların olduğu ve hasta yakınlarının şikâyetlerinde anlamak mümkündür.  Ağız ve diş sağlığı merkezinde en büyük sorun ve hastalar için yaşanan mağduriyetlerin başında çene cerrahının olmaması gelmektedir. Bundan dolayı çene cerrahisi tedavisi olması gereken hastaların sevkleri çevre illere yapılmaktadır” dedi.

Bu bağlamda;
1-          Şanlıurfa ilimizde “Ağız ve Diş Sağlığı” merkezinde kaç doktor ve sağlık çalışanı hizmet vermektedir?
2-          Günde ortalama olarak diş merkezinde kabul edilen hasta sayısı kaçtır? Günde her doktora ortalama kaç hasta düşmektedir?
3-         Doktor başına düşen hasta sayısı bakımından ilimiz Şanlıurfa Türkiye ortalamasının neresindedir?
4-          Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çene cerrahının olmamasının nedeni nedir? Şanlıurfa ilimizde bulunun bakanlığınıza bağlı diğer hastanelerde çene cerrahı var mıdır?
5-         Çene cerrahisi tedavisi yâda acil müdahale durumunda hastalar daha çok hangi çevre illere sevk edilmektedir?
6-         Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan ilimiz Şanlıurfa’da çene cerrahının olmamasının hastalar ve hasta yakınları açısından ne gibi mağduriyetlere yol açmaktadır?
7-        İlimiz Şanlıurfa’da çene cerrahının olmamasının yarattığı mağduriyetleri ortadan kaldırmak için ilimize çene cerrahı atanması bakanlığınızın gündeminde midir?
8-        Diş sağlığı konusunda gerek çocuklarımıza gerekse de toplumda gerekli  alışkanlıkları yaratmak için ne gibi projeleri bakanlık olarak hayata geçirmektesiniz? Bu projelerin diş sağlığı alanında toplumun bilinçlenmesi için yeterli görmekte misiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.