banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da iklim değişikliği konuşuldu

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölümü tarafından Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Anfi Salonunda, “Dünya’da ve Türkiye’de Gözlenen ve Beklenen İklim değişiklikleri” konferansı düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Murat Türkeş tarafından verilen konferansa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İklim değişikliğinin dünyada çok konuşulan ve herkesi etkileyen bir konu olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Sanayileşme ile birlikte iklimler çok etkilendi. ABD sanayisiyle dünyanın yüzde 25’ini kirletiyor. Özellikle nükleer enerji üretimi sonrası dünya kirliliği arttı. Bu da iklimleri çok kötü etkiledi. ABD enerjisinin çoğunu nükleer enerjiden karşılıyor. Dolayısıyla hem çok kirleten hem de iklimleri çok etkileyen bir ülke. Kendileri yapınca oluyor. Bir başkası nükleer enerji üretmeye çalıştığında karşı çıkıyorlar. Hem algıyı hem de bilgiyi çok iyi kullanıyorlar. İnşallah bu gibi konferanslarla bu bilgiyi bizler de kullanacağız.” diye konuştu.

Programın düzenleyicisi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sedat Benek ise yaptığı konuşmada, “Düzenlemiş olduğumuz bu konferans hem konumuz hem de konuğumuz açısından önemli. Çünkü bu konu gerek dünya gerek Türkiye gerekse yaşadığımız coğrafya açısında önemli bir konudur. Dünyanın çoğu yerinde yerleşim alanları olmuş ve terkedilmiş. Ama Mezopotamya’da yerleşim alanları hep olmuştur. Bunun da iki temel özelliği vardır. Birincisi, İnsanların yaşayabileceği iklim koşullarıdır. İkincisi ise burada bulunan topografik yapıdır.” dedi.

Daha sonra panel, Prof. Dr. Murat Türkeş’in, “Dünyada ve Türkiye’de Gözlenen ve Beklenen İklim Değişiklikleri” ile ilgili konferansıyla devam etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.