banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa'da hastaneye güneş enerjisi santrali kurulacak

Bu kapsamda piyasa araştırması yapılması için harekete geçen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Malatya İnönü Üniversitesine bir heyet gönderdi. Heyet, güneş enerji elektrik santrali için incelemelerde bulunacak.

Harran Üniversitesinden giden teknik heyeti, güneş enerjisi ve elektrik santrali hakkında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı-Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen bilgilendirdi.

Konuyla ilgili konuşan Taşaltın, “Şanlıurfa’nın göz bebeği olan üniversitemize bu büyük projeyi kazandırmak için çalışmaları başlattık. Güneşi en fazla alan illerin başında gelen Şanlıurfa’da güneş enerjisinden tam olarak faydalanmamız lazım. Bunu da kapsamlı bir şekilde araştırıp proje hazırlamaları için Ali Sarıışık hocamızdan oluşan bir ekip görevlendirdim. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp projemizi hayata geçireceğiz.” dedi.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Ali Sarıışık ise tüm hastanenin ihtiyacını karşılayan güneş santralini incelediklerini ve aynısını Harran Üniversitesine de kuracaklarını söyledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.