banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa'da doktor balıklar bulundu-VİDEO
Sırtı gümüşi karnı gri renktedir. Boyutları Yaklaşık 3 ile 10 cm arası büyüklüğünde olup, bölgenin protein besi kıtlığı sebebi ile kolayca insanların derilerine yaklaşmaktadır.
En önemli özelliği protein besi yetersizliği sebebi ile insanlara yaklaşması, cilt ve ten üzerindeki ölü deri parçalarını ve çeşit genetik cilt hastalığı Atopik dermatit'i kemirmeleridir. Bir çeşit tuz salyasından kemirme sırasında deri altına karışmakta ve bu Psoriasis cilt hastalığını iyileştirdiğine inanılmaktadır.
Hasta deri bölgelerini özellikle kemirirler. Bunlara ayrıca doktor balığı denilir. Balıkların şifa özelliğini Kangal halkı tespit etmiş ve ilkel şartlarla kurulmuş çadırların yanındaki su birikintilerinde balıkları ürkütmeden ciltlerinin kemirmelerini beklemişler. Bugün modern ve tıbbi şartlar altındaki yüzme havuzlarında balıkların tedavileri kıpırdanmadan ve özenle yapılmaktadır.
Balığın uzun vaade de tıbbi araştırmaları yapılmakta. Balığın bu özelliği ile bölgenin sıcak ve güneşli yapısının tedavilerde önemli rol oynamaktadır.
Profesyonel Fotoğraf Sanatçı Derneği olarak Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi yakınlarında foto safari düzenlerken doktor balık denen bu türe rast geldik, Bu balıklarında aynen Sivas’taki doktor balıklar gibi tatlı dokunuşlarla el ve ayaklara terapi yaptığını gördük; yaptığımız araştırmalar sonucu Sivas İlçesinde bulunan balıkların aynısı olan bu balık türünü Yetkilileri araştırmaya davet ediyoruz.
Balıklara herhangi bir zarar verilmemesi için şimdilik yeri saklı tutuyoruz. Şanlıurfa Valiliğini ve yetkilileri bu konuda araştırma yapmaya davet ediyoruz. Bizimle irtibat kurulduğu takdirde bu balıkların bulunduğu yer tam olarak açıklanacaktır.
Bu balık türü Şanlıurfa’ya Karaali’den sonra çok önemli bir sağlık turizm kapısı daha açacağı kanaatimiz vardır. Etkili ve Yetkili makamları bu konu hakkında araştırma yapmaya ve kamuoyuna bilgi vermeye davet ediyoruz..
Haber; Yasin Küçük
Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği

Şanlıurfa'da doktor balıklar bulundu ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.