banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Şanlıurfa'da çalışan kalpte baypas ameliyatı yapıldı

Op. Dr. Şahin Şahinalp, Op. Dr. Kadir Çeviker, Uz. Dr. Çiğdem Buldağ ve KVC ekibi tarafından gerçekleştirilen bu ameliyat Türkiye’de birkaç şehirde yapılabilmekte.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin; Kroner Arter Hastalığı(kalp damar tıkanıklığı) halen ülkemizde ve dünyada önde gelen ölüm nedenlerindendir. Tüm dünyada ve ülkemizde koroner baypas cerrahisi çoğunlukla kalbin durdurularak Kalp-Akciğer makinesi yardımı ile yapılmaktadır. Gelişmiş merkezlerde özellikle yüksek riskli hastaların ameliyatında çalışan kalpte baypas cerrahisi tercih edilmektedir. Çalışan kalpte baypas cerrahisinin sınırlı merkezlerde yapılabilmesinin nedeni özellikle çok sayıda damar tıkanıklığı olan hastalarda cerrahi teknik yetersizliği ve zorunluluklarıdır.

 

Böylesi zor bir ameliyatı ilimizde ve hastanemizde gerçekleştiren ekibimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.