banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da at hastanesi yapılacak

11 ilde at hastaneleri kurulması için ihaleler tamamlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın at hastaneleri projesinde adresler belli oldu. Bakanlıkİstanbul, Adana, Elazığ, Bursa, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Eskişehir'in de aralarındabulunduğu 11 ilde hastane kurma hazırlığı yapıyor. Hazırlanan projelerde at hastaneleri için her türlü tedavi olanakları yaratılacak. Yarışların olduğu bazı illerde at hastaneleri olmadığı için,büyük sıkıntı yaşandığına dikkat çeken yetkililer, "1.5-2 yıl içinde tamamlanacak hastanelerle birlikte daha hızlı sağlık hizmeti verilecek. Bu sayede çeşitli hastalıklardan dolayı yarışlarakatılamayan atların tedavisi hızlı bir şekilde tamamlanacak" diye konuştu. Söz konusu projeiçin bakanlık, geçtiğimiz ağustos ayında ihale açmıştı. Yaklaşık 78 milyon TL'ye mal olan ihalelerden birini Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Alaeddin Yıldırım'ınşirketi As İnşaat kazandı.

Kimler inşa edecek?

İstanbul-İzmit: Veliefendi Hipodromu ve İzmit'teki Pansiyon Harası'ndaki hastanelerin ihalesi 14.3 milyon TL ile Makro Yol'da kaldı.

Adana-Urfa-Elazığ- Diyarbakır: 4 ildeki at hastanelerini ve hipodrum projelerini Hazmer Yapı yapacak.

Bursa Osmangazi-Karacabey: Bu iki bölgede hastanenin yapım ihalesi 14 milyon 97 bin TL'ye Mehmet Fuat Ekşioğlu'na verildi.

İzmir: Şirinyer Hipodromu At Hastanesi'nin ihalesi 7 milyon TL'ye As İnşaat'ta kaldı.

Ankara: 75'inci Yıl Hipodromu At Hastanesi'ni 7.1 milyona Güven-Er İnşaat yapacak.

Eskişehir: Pansiyon Harası At Hastanesi'nin ihalesini 7.8 milyon TL'ye Moni Yapı kazandı.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.