banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfada aile hekimliği başlıyor

Şanlıurfa İl Özel İdare toplantı salonunda Aile Hekimliğinin Şanlıurfa’ya gelişi konusunda bir toplantı düzenlendi.

        Şanlıurfa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13 Aralık 2010 tarihinde Şanlıurfa da başlayacak Aile Hekimliği uygulaması hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Özel İdare Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Müdür yardımcısı Dr. Osman Cerrah katıldı.

        İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Cerrah uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada şu ana kadar 70 ilde uygulamanın başlatıldığına değinirken; “ Şanlıurfa son 11 il içerisinde olarak Aile Hekimliği Uygulamasına geçecek. Yani yılsonu itibarı ile tüm Türkiye de uygulama başlatılmış olacak. Şanlıurfa da bu uygulamadan önce 420-430 arası pratisyen hekim görevliydi. Bu uygulama ile şimdi aile hekimi olarak 454 adet pratisyen hekim görev yapacak. Yeni birimler ile 200 hekim daha Şanlıurfa’ya atanmış olacak. Bunlardan 150 arkadaşımızın ataması yapıldı. Böylece ilimizde hekim sayısında %50 artış oldu. Bu durum hizmetlere de yansıyınca büyük değişiklikler olacak. Şanlıurfa da 3470 nüfus başına bir aile hekimi düşecek” dedi.

 

Mehmet Emin Kuş/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.