banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa'da adli tıp kurumu açılıyor
İl Başkanlığında İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda dün vefat eden Eski Devlet Bakanı Cenap Gülpınar’a başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfaspor’un şampiyonluğunun bir hafta kala kesinleşmesi ile Şanlıurfa için çok önemli olduğunu vurgulayarak Şanlıurfaspor’a desteklerinden dolayı Şanlıurfalılara, Bakan Faruk Çelik’e, Şanlıurfa Milletvekillerine, Vali Celalettin Güvenç’e, Şanlıurfaspor yönetimine ve futbolculara teşekkür etti.
Şanlıurfa’da otopsi merkezinin olmamasından dolayı özelikle şüpheli ölümlerden dolayı yakınlarının çektiği acının yanında cenazenin Adana veya farklı bir ile gönderildiğine dikkat çeken Mahmut Kaçar; “Seçim sürecinde Adli Tıp Kurumunu Şanlıurfa’da kuracağımızı söylemiştik. O zaman bir adli tıp uzmanımız varken, geçen ay Şanlıurfa’ya atanan ikinci adli tıp uzmanı ile birlikte dışarıya sevk edilen hastaların sayısında ciddi düşüş oldu. Ancak nihai olarak otopsi merkezinin olmamasından dolayı yine sevkler olma zorunluluğu var. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber geçen hafta İstanbul’da Ali Tıp Kurumu başkanı ile yaptığımız toplantı sonunda Şanlıurfa’ya Adli Tıp Kurumunun kurulmasına karar verildi. Yer tespiti için ise Sağlık Müdürlüğü bünyesinden bulunan Millet Hanın yanındaki Verem Savaş Dispanser merkezi adli tıp kurumuna tahsis edilecek. Bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Çünkü bir vatandaşımız yakınını kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da otopsi için geç defnetmenin acısını yaşıyordu. İnşallah Ağustos ayı itibarı ile Verem Savaş Dispanser tadilatı yapılarak otopsi merkezi olarak vatandaşlarımızın bu anlamdaki mağduriyetleri sona erecek.


Şimdiden otopsi merkezimin hayırlı olmasını diliyorum. Burada emekleri olan Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’e, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’e ve bunu sürekli gündemde tutan Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.



Söz verdiğimiz 4 yılda 400 projenin yanı sıra Şanlıurfa’nın ihtiyacı olan ve sorunu olan her şeyi çözerek böyle size müjdeli haberler vermeye devam edeceğiz" dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kaçar; "Çalışmalarımız durmadan devam ediyor" dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.